Palvelut

Puut tekevät pihasta viihtyisän ja suojaisan, ne säätelevät pihan valoisuutta. Pihapuun kaato on hyvä jättää ammattilaiselle, mikäli mielii tehdä työn turvallisesti. Pystymme yhteistyökumppaneidemme avulla tarjoamaan lähes kaikenlaisia töitä pihapiirissänne. Alla on kerrottu hieman perustietoja suosituimmista palveluistamme.

Puiden kaato

Kaato voidaan suorittaa ns. suorana kaatona maasta käsin (tunkki- ja taljakaadot), nostokorilla, kiipeämällä tai puominosturilla. Kaatotekniikan määrittää aina kaatotila; ihmisille, liikenteelle, rakennuksille ja laitteille muodostuvat riskit, kiinteistönomistajan hyväksymät vauriot pensaille, nurmikolle, jälkitöiden, esim. risunajon tarve sekä tietysti kustannukset. Ihmisten ja rakennusten turvallisuus on ensisijainen kriteeri!

Puiden hoitoleikkuut

Rakennetussa ympäristössä puita leikataan, että ne mahtuisivat elämään yhdessä ihmisen kanssa. Esimerkiksi vanhoissa puissa olevat suuret kuivat oksat voivat pudotessaan olla riski turvallisuudelle tai omaisuudelle. Koulutettu arboristi osaa suorittaa hoitoleikkauksen puuta kunnioittaen.

Myrskytuhojen korjuu

Myrskytuhojen korjuuta ammattitaidolla, korjaamme puut ja muut myrskytuhot asianmukaisella kalustolla.

Kiipeilykaadot

Kiipeilykaadossa karsitaan kiipeillen oksat, kaadetaan latva ja alas tullessa lyhennetään runkoa tarpeen mukaan. Viimeisenä kaadamme loppuosan rungosta. Tarvittaessa käytämme rungon ja oksien hallittuun laskuun köysiä. Esimerkiksi rakennuksen päällä olevat oksat, muiden istutuksien suojelu tai tila on liian ahdas.

Pensaiden leikkaus

Teemme säännöllisesti myös pensaiden hoito- ja alasleikkauksia. Puu- ja pensasaidat pysyvät tuuheina ja vihreinä kun niitä leikataan vuosittain, lisäksi säännöllinen hoito vähentää vuosittaista työmäärää. Vapaasti kasvavat pensasaidanteet olisi välillä hyvä leikata kokonaan alas, jotta ne säilyvät hyvän näköisinä.

Kannonjyrsintä

Kannonjyrsintä on oiva tapa hankkiutua eroon kannoista pihamaalla. Nurmikko säilyy ehjänä ja kannosta tulevalla hakkeella voi täyttää jyrsinnästä aiheutuneen kuopan ja loppua käyttää kuorikkeen asemasta pensaille tai kukkapenkeille.

Oksien poiskuljetus

Puujätteen poiskuljetuksen hinta koostuu useimmiten kolmesta tekijästä: puujätteen määrästä, mahdollisesta puumateriaalin siirrosta sekä tietenkin ajasta ja ajomatkasta.